Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Vodičku košickej električky zbil cestujúci

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Obvinený muž podľa polície začal vodičke vulgárne nadávať a niekoľkokrát ju udrel päsťou do oblasti tváre a ramena a kopol ju do nohy.

Košice 21. júla (TASR) - Vodičku električky č. 4 v Košiciach napadol v pondelok 20. júla cestujúci. Máriu (49) udrel opakovane do oblasti tváre po tom, ako ho upozornila, že pes má mať v električke náhubok. Keďže ho nemal, požiadala ho, aby v zmysle prepravného poriadku a dodržania bezpečnosti ďalších cestujúcich vozidlo opustil. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michaela Karaffová.

"Muž na to zareagoval údermi. Vodička skončila s opuchnutou tvárou na traumatológii a momentálne je práceneschopná. Útočníka policajti v krátkom čase chytili. V histórii Dopravného podniku mesta Košice ide o prvý incident spáchaný na ženu - vodičku," uviedla Karaffová s tým, že vodička upozornila na náhubok muža slušne.

Vodička Mária pracuje v DPMK 25 rokov. "Je spoľahlivá, nikdy na ňu neboli sťažnosti, nekonfliktná, pri komunikácii s cestujúcimi vždy veľmi slušná. Aj napriek tomu sa včera našiel cestujúci, ktorý si na túto ženu dovolil zaútočiť," upozornila hovorkyňa.

K incidentu došlo niečo pred pol deviatou hodinou večer na zastávke Námestie osloboditeľov.

Polícia už útočníka obvinila. Je ním dosiaľ netrestaný 28-ročný Košičan Tomáš T. Ten po útoku utiekol, ale vďaka rýchlemu zásahu vyslaných policajtov sa ďaleko nedostal. "Policajti podozrivého muža podľa popisu zadržali ešte neďaleko zástavky, kde ku skutku došlo. Muža stotožnili a predviedli na príslušný útvar Policajného zboru. Bol podrobený dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,14 mg/l alkoholu v dychu (2,38 promile)," informoval dnes TASR košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Obvinený muž podľa polície začal vodičke vulgárne nadávať a niekoľkokrát ju udrel päsťou do oblasti tváre a ramena a kopol ju do nohy. Napokon ju sotil medzi stoličky a ušiel. Podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil poškodenej žene zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 14 dní. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.