Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Košický kraj

Zemplínsku šíravu monitorujú počas leta i hliadky jazdnej polície

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Hliadkujúcich policajtov na koňoch bude možné stretnúť počas najbližšieho víkendu v okolí Vinianskeho jazera.

Zemplínska šírava 17. júla (TASR) - Zemplínska šírava je počas tohto leta bezpečnejšia aj vďaka hliadkam jazdnej polície. "Ich úlohou je preventívne pôsobenie, poriadková služba a samozrejme pomoc občanom," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) SR Denisa Baloghová.

Okolie východoslovenskej nádrže monitorujú počas leta dvojčlenné hliadky policajtov na koňoch. Ide konkrétne o príslušníkov Oddelenia jazdnej polície Košice odboru kynológie a hipológie PPZ. Počet hliadok je možné flexibilne obmieňať podľa vývoja bezpečnostnej situácie.

Aj územie pôsobnosti hliadok sa môže operatívne meniť. "V princípe sa vychádza zo zásady prevencie, analýz bezpečnostnej situácie, ako aj kolegiálnej pomoci miestnym príslušníkom Policajného zboru v ich každodennej poriadkovej službe," vysvetlila Baloghová.

Hliadkujúcich policajtov na koňoch bude možné stretnúť počas najbližšieho víkendu v okolí Vinianskeho jazera, priľahlých chatových oblastí a neďalekého hradu. Neskôr sa plánujú presunúť aj k plážam Zemplínskej šíravy v lokalite Kamenec.