Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Zemplínsku šíravu brázdi výletná loď aj počas tohto leta

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Loď s názvom Zemplín sa na svoju pravidelnú plavbu vydáva zo strediska Hôrka.

Zemplínska šírava 20. júla (TASR) - Výletná plavba loďou je aj počas tohto leta v ponuke Zemplínskej šíravy na východe Slovenska. Rekreačné plavidlo brázdi vody tejto priehrady už vyše 20 rokov.

Loď s názvom Zemplín sa na svoju pravidelnú plavbu vydáva zo strediska Hôrka. Štartuje počas dňa v rôznych intervaloch, a to o 10.00, 12.00, 14.00 a 16.00. hodine.

Z Hôrky smeruje na Medvediu horu, Kamenec, následne ku Klokočovu a pri Paľkove sa otáča a vracia naspäť do prístavu. "Výletná plavba trvá približne 45 minút," informoval TASR prevádzkovateľ Zemplína Peter Kičinka.

Výletné plavidlo získal do prenájmu pred časom od obce Vinné. Loď vozí návštevníkov po nádrži nepretržite už od roku 1993.



Tohtoročné menšie množstvo vody nie je prekážkou pre výletné plavby po šírave, ozrejmuje Kičinka. "Hladina je nižšie ako po minulé roky, ale je dostačujúca na to, aby bola loď v prevádzke."

Kapacita Zemplína je 60 osôb. "Záujem o plavby je taký priemerný, povedal by som, že podobný ako po minulé roky. Všetko sa nám tu odvíja od počasia," uzavrel Kičinka.