Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Krimi

Takúto krádež polícia nezažila:Naftu odčerpávali priamo z produktovodu

V obci Kaplná dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Českej republiky. Foto: FB: Polícia Slovenskej republiky

Odberné hadice boli položené v hĺbke 60 centimetrov, naftu odčerpávali do vopred pripravených veľkokapacitných flexibilných vakov na kvapalinu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 12. apríla (TASR) - Bratislavská krajská kriminálka objasnila v rámci akcie Zavar sofistikovanú krádež pohonných hmôt. V jednom z objektov v obci Kaplná v okrese Senec totiž dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Českej republiky. Obvineniu už čelí 53-ročný Igor N. a 48-ročný Mareks K. z Lotyšska. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

"Páchatelia sa prostredníctvom odberných hadíc napojili doposiaľ presne nezisteným spôsobom na produktovod, z ktorého pomocou technického zariadenia odčerpávali naftu," skonštatovala Šimunková.

Odberné hadice boli položené v hĺbke 60 centimetrov, naftu odčerpávali do vopred pripravených veľkokapacitných flexibilných vakov na kvapalinu. Vyšetrovaním polícia zistila, že došlo k odčerpaniu motorovej nafty v celkovom objeme 63.700 litrov, čo predstavuje škodu približne 68.800 eur.

Jeden z mužov čelí obvineniu zo zločinu krádeže, druhý zo zločinu krádeže spáchaného v štádiu prípravy. Za uvedené trestné činy hrozí páchateľom trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Vykonané boli viaceré domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. Vyšetrovateľ pokračuje v súčasnosti v ohliadke miesta činu.