Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Krimi

Producent pôjde za pokus o nájomnú vraždu na 17 rokov do väzenia

Foto: TASR/AP

Podľa prokuratúry bývalý televízny producent David Harris ponúkal veľké sumy peňazí trom mužom, aby jeho partnerku, s ktorou žil 27 rokov, zavraždili.

Londýn 14. júla (TASR) - Na 17 rokov väzenia odsúdili dnes v Británii bývalého televízneho producenta Davida Harrisa, ktorý bol obvinený z pokusu o objednanie si vraždy svojej dlhoročnej partnerky Hazel Allinsonovej. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa prokuratúry Harris (68) ponúkal veľké sumy peňazí trom mužom, aby Allinsonovú, s ktorou žil 27 rokov, zavraždili. Harris a Allinsonová dlhé roky spolupracovali na úspešnom televíznom seriáli z policajného prostredia "The Bill".

Harris sa odstránením Allinsonovej chcel zmocniť jej majetku, aby mohol žiť so svojou milenkou litovskou profesionálnou basketbalistkou Ugne Čekavičiuteovou, ktorá je od neho o 40 rokov mladšia.

Sudkyňa Anne Molyneuxová výšku rozsudku zdôvodnila tým, že Harris chcel nechať svoju dlhoročnú partnerku zomierať "bolestivou a hrôzostrašnou smrťou", aby si mohol splniť svoj "nesplniteľný sen" začať nový život.