Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Do bavorských supermarketov sa zrejme omylom dostal kokaín

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Je pravdepodobné, že sa kokaín dostal do krajiny cez veľkodovozcu banánov. Polícia nevylúčila, že v nasledujúcich dňoch môže dôjsť k odhaleniu drog napríklad vo veľkých kontajneroch.

Mníchov 23. septembra (TASR) - Nemeckí policajti odhalili v piatok kokaínový kontraband, najmenej 130 kg drogy, ktorý sa ukrýval v debničkách s banánmi v supermarketoch v spolkovej krajine Bavorsko.

Prvú informáciu dostali muži zákona z prevádzky v Kiefersfeldene v okrese Rosenheim, kde pod banánmi objavili podozrivé balíčky.

Keďže v priebehu ďalších hodín došlo k odhaleniu podobných balíčkov v ďalších deviatich supermarketoch v Chiemgau, v okolí Passau i na severe Švábska, prevzal vyšetrovanie kauzy Krajinský kriminálny úrad v spolupráci s colníkmi.

Ako vyplýva z exkluzívnych informácií Bavorského rozhlasu, doteraz sa podarilo nájsť už 130 kg kokaínu v hodnote okolo päť miliónov eur. Policajti po celý deň prehľadávali debničky s banánmi v supermarketoch, kam sa droga dostala zrejme nedopatrením.

Zistenie pôvodu drogy je teraz prioritnou úlohou pre vyšetrovateľov. Je však pravdepodobné, že sa kokaín dostal do Bavorska cez veľkodovozcu banánov. Polícia preto nevylúčila, že v nasledujúcich dňoch môže dôjsť k odhaleniu drog napríklad vo veľkých kontajneroch.

Vyšetrovanie kauzy je na úplnom začiatku, zdôraznil hovorca bavorského Krajinského kriminálneho úradu, ktorý však nevylúčil ani možnosť dodávok drog do iných nemeckých spolkových krajín.

Naposledy objavili v Nemecku kokaín v debničkách s banánmi v okolí mesta Memmingen v roku 2009.