Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Finančná kriminálka odhalila nelegálny biznis s cigaretami

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas zaisťovacej akcie v Dunajskej Strede a Bratislave odhalili finančnú škodu vo výške jedného milióna eur.

Bratislava/Dunajská Streda 14. novembra (TASR) - Finanční kriminalisti odhalili nelegálny biznis s cigaretami. Šiestich ľudí obvinili v utorok z porušovania colných predpisov pri spotrebnej dani z tabaku. Počas zaisťovacej akcie v Dunajskej Strede a Bratislave odhalili finančnú škodu vo výške jedného milióna eur.

"Tieto osoby boli zapojené do nelegálnej výroby, distribúcie a predaja cigariet na území Slovenska a okolitých štátov. Na Slovensku vyrobili nelegálne spotrebiteľské balenia cigariet, hotové potom ďalej distribuovali po celej EÚ, " povedala hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Ivana Skokanová.

Vyšetrovateľ podľa nej podá návrh na väzbu. Mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov pre trestný čin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.

Pri troch domových prehliadkach (jedna v Dunajskej Strede, dve v Bratislave) zaistil Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) aj rôzne listinné dôkazy, peňažnú hotovosť, počítače a mobilné telefóny.

Utorňajšia akcia nadväzuje podľa Skokanovej na kontroly zo septembra 2016 a februára 2017, počas nich zaistili tri milióny kusov nelegálne vyrobených cigariet, asi 700 kilogramov tabaku, rôzne komponenty na výrobu cigariet, pásky, lepidlá, filtre, cigaretový papier a kompletne vybavené technologické zariadenie na výrobu spotrebiteľských balení cigariet.