Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Krimi

Novozélandská polícia dolapila dvojicu obvinenú z 30 krádeží lega

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Martin Palkovič

Polícia pár zadržala v južnej časti Aucklandu, pričom pri razii objavila aj časť odcudzeného lega.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Wellington 11. apríla (TASR) - Novozélandská polícia vo štvrtok informovala, že zadržala dvojicu obvinenú z krádeže lega v hodnote 20.000 novozélandských dolárov (11.150 eur). Populárne stavebnice boli v ostatných mesiacoch odcudzené z mnohých obchodov v najväčšom novozélandskom meste Auckland, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Dvojica, 45-ročná žena a 34-ročný muž, je obvinená z dovedna 30 krádeží.Polícia pár zadržala v južnej časti Aucklandu, pričom pri razii objavila aj časť odcudzeného lega.

Zlodeji podľa polície kradli hračky nehoráznym spôsobom. Na odlákanie pozornosti zamestnancov obchodu totiž spustili požiarny alarm. Práve preto teraz čelia aj obvineniam týkajúcim sa porušenia zákona o požiarnej ochrane.

Ceny stavebnice lega na Novom Zélande sa šplhajú až do výšky 1499 novozélandských dolárov (836 eur), koľko stojí napríklad model populárnej vesmírnej lode Star Wars Millennium Falcon.

Spoločnosť Lego si v roku 2023 upevnila pozíciu najväčšieho výrobcu hračiek na svete. Dánsky hračkársky gigant vykazoval za vlaňajšok celkovo zárobok v hodnote 9,6 miliardy amerických dolárov (8,9 miliardy eur).