Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Odvolacie konanie vo veci Róberta L. je odročené na jún

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dôvodom odročenia sú zdravotné komplikácie jedného z členov trestného senátu.

Bratislava 21. mája (TASR) - Odvolacie konanie - verejné zasadnutie s údajným bosom bratislavskej skupiny sýkorovcov Róbertom L, alias Kýblom a spol., obžalovanými z viacerých vrážd sa koncom mája na Najvyššom súde SR (NS SR) neuskutoční.

Ako informovala v pondelok TASR hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, termín zasadnutia v trestnej veci Róberta L. a spol. je preložený na 12. a 13. júna. Dôvodom odročenia sú zdravotné komplikácie jedného z členov trestného senátu.

Boss gangu sýkorovcov Róbert L., prezývaný Kýbel, ide do väzenia na doživotie. Trest mu koncom apríla minulého roku opäť vymeral Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici. Rozsudok si neprišiel vypočuť. Rovnako ani, takisto na doživotie odsúdený, Ivan C., zvaný Vinco-Vincko, a Jozef R., ktorý je vo väzbe v Maďarsku. Ďalší vysokopostavený člen zločineckej skupiny Martin B., známy ako Rus, si má odsedieť 23 rokov, keďže svoju vinu priznal. Alojza K., prezývaného Lojzo Čistič, súd síce uznal vinným, ale upustil od uloženia trestu, lebo už je za mrežami na doživotie.

Výška trestov, ktoré vtedy ŠTS uložil, je zhodná s tými, ktoré sýkorovci dostali už rok predtým. Vtedy sa však niektorí odvolali na NS SR a ten vec vrátil späť prvostupňovému súdu.

Sýkorovci čelili obžalobe, ktorá ich vinila zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.