Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Krimi

Tragická nehoda na trati: O život prišiel 72-ročný muž

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Nikol Pisoňová

Ako pre TASR povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove M. Knišová, na mieste udalosti zasahovali štyria hasiči zo Sabinova s jedným kusom hasičskej techniky.

Sabinov 15. apríla (TASR) - Po zrážke s osobným vlakom na železničnej trati Prešov - Lipany, medzi železničnou zastávkou Orkucany a železničnou zastávkou Sabinov prišiel v nedeľu (14. 4.) krátko pred polnocou o život 72-ročný muž. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, rušňovodič zbadal muža v koľajisku, no napriek okamžitému použitiu výstražného zvukového znamenia i rýchločinnej brzdy už zrážke nedokázal zabrániť.

"Obhliadajúci lekár konštatoval smrť následkom devastačných poranení nezlučiteľných so životom. Rušňovodič i vlakvedúci neboli pod vplyvom alkoholu,"
povedala Ligdayová. Doplnila, že v danej veci začali trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Polícia preveruje všetky okolnosti tragickej udalosti.

Ako pre TASR povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová, na mieste udalosti zasahovali štyria hasiči zo Sabinova s jedným kusom hasičskej techniky. Osoby, ktoré sa v čase nehody nachádzali vo vlaku, neutrpeli žiadne zranenia.