Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Krimi

Sériový zlodej: Kým majiteľka domu spala, mladík zo Šale vyraboval dom

Ilustračné foto. Foto: TASR

Iná majiteľka domu ho však prichytila priamo pri čine, no napriek tomu jej stihol ukradnúť peňaženku z kabelky na vešiaku.

Šaľa 5. mája (TASR) - Šalianski kriminalisti zadržali muža, ktorý mal vykrádať rodinné domy v meste. Z piatich prípadov vlámaní do rodinných domov vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil 24-ročný Vladimíra zo Šale. Vyšetrovateľ spracoval na obvineného muža podnet na návrh na väzobné trestné stíhanie, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Za trestné činy porušovania domovej slobody a krádeže hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Obvinený muž sa v priebehu apríla tohto roku podľa polície vlámal do rodinného domu na Gagarinovej ulici v Šali. Preskočil oplotenie a dostal sa do letnej kuchyne, kde našiel karbobrúsku a predlžovačku, pomocou ktorých sa usiloval vyrezať zámok na plastových dverách. Keď sa mu to nepodarilo, vypáčil okno, vnikol dnu a podarilo sa mu zobrať finančnú hotovosť.

Ako uviedla hovorkyňa, počas dňa sa vlámal aj do rodinného domu na Dlhoveskej ulici. Vypáčil drevené vchodové dvere na garáži a dostal sa do domu. Majiteľke vznikla krádežou rôznych šperkov škoda viac ako 1000 eur. V nočných hodinách vykradol zlodej domy na Hlbokej a Jánošíkovej ulici. V dome na Hlbokej sa dokonca v čase jeho návštevy nachádzala aj domáca pani, ktorá spala vo vedľajšej miestnosti. Na Jánošíkovej ulici ho majiteľka domu prichytila pri čine, stihol jej však ukradnúť peňaženku z kabelky na vešiaku.