Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Krimi

Prenajímatelia bytov, pozor: V Bratislave vyčíňa neznámy páchateľ

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Poskytovateľom ubytovania polícia odporúča, aby si dostatočne zabezpečili miesta na odkladanie kľúčov.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Polícia upozorňuje prenajímateľov bytov v bratislavskom Starom Meste na ostražitosť. V poslednom období zaznamenala viacero oznámení, ktoré majú súvislosť s nehnuteľnosťami poskytovanými na pobyt prostredníctvom aplikácií na ubytovanie. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Podľa doteraz zistených informácií k najčastejším spôsobom konania neznámych páchateľov patrí neoprávnené zaobstaranie si kľúčov od takto prenajímaného bytu (vylomenie schránky s kľúčmi) a odcudzenie elektroniky a menších spotrebičov z bytu.

Neznámy páchateľ tiež podľa polície po neoprávnenom zaobstaraní si kľúčov od prenajímaného bytu prenajímal za odplatu uvedený byt tretím osobám. "Policajti taktiež zaznamenali v blízkosti týmto spôsobom prenajímaných nehnuteľností pohyb podozrivých osôb, ktoré skúšajú, či sú tieto byty otvorené, respektíve neuzamknuté," podotkla.

Poskytovateľom ubytovania polícia odporúča, aby si dostatočne zabezpečili miesta na odkladanie kľúčov. Tiež, aby si nainštalovali kamerový systém (aspoň pri vchode do nehnuteľnosti) a aby si kontrolovali prenajímané nehnuteľnosti. V prípade podozrení zo spáchania akéhokoľvek trestného činu majú bezodkladne kontaktovať políciu.