Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Krimi

Polícia zabránila možnému výbuchu plynu v byte

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Krompachy 7. októbra (TASR) – Policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za spáchaný trestný čin 52-ročnému Jozefovi z Krompách. Ten sa ešte v posledný septembrový víkend v bytovom dome zamkol a pustil plyn, pričom si chcel zapáliť aj cigaretu. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

„Obvinený muž pod vplyvom alkoholu zamkol vchodové dvere bytu, pozatváral všetky okná a následne na plynovom sporáku pustil plyn. Ten sa z priestorov bytu šíril aj na chodbu bytového domu. Muž odmietol otvoriť dvere rodinným príslušníkom, ako aj privolanej policajnej hliadke,“ opísal Szabó. Dvere otvoril až na naliehanie svojej dcéry. Polícia po vstúpení do bytu zabránila mužovi v tom, aby si zapálil cigaretu.

„Obvinený svojím konaním v bytovom dome ohrozil osoby bývajúce vo viac ako 30 obývaných bytoch. Policajný vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na vzatie do väzby,“ uzavrel policajný hovorca.