Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Krimi

Poľská polícia dolapila gang, ktorý lúpežne prepadával kamióny

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Postup zlodejov pomohol polícii odhaliť kamionista, ktorý si všimol na diaľnici S8 južne od Vroclavi podozrivé auto a zavolal políciu.

Varšava 11. apríla (TASR) - Poľská polícia vo štvrtok oznámila, že zadržala troch členov gangu, ktorý v posledných piatich rokoch nebezpečným spôsobom lúpežne prepadával idúce kamióny. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Kamera na jednom z nákladiakov zaznamenala, ako sa auto zlodejov priblížilo zozadu ku kamiónu počas nočnej jazdy na diaľnici. Následne zhaslo svetlá, čím zmizlo z dohľadu vodiča kamiónu.

"Na záznamoch je vidieť, ako jeden z mužov vylieza na kapotu auta. Keď sa ku kamiónu priblíži, preskočí naň a vlezie do návesu, " uvádza sa vo vyhlásení polície. Z návesu sa po krádeži dostane obdobným spôsobom, znova vyskočí na kapotu auta a vráti sa doň cez okno. Krádež si zvyčajne vodiči kamiónov všimli, až keď dorazili do cieľa svojej cesty.

Postup zlodejov pomohol polícii odhaliť kamionista, ktorý si všimol na diaľnici S8 južne od Vroclavi podozrivé auto a zavolal políciu.

Polícia auto zastavila, zadržala v ňom troch Ukrajincov a prehľadala ich byty. Vo väzbe teraz čelia obvineniam z členstva v zločineckej organizácii a pokusu o vlámanie. V prípade usvedčenia im hrozí maximálne desaťročné väzenie.