Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Krimi

Pri prepadoch v americkom štáte Iowa zastrelili dvoch policajtov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Oboch policajtov náhle prepadli, keď sedeli vo svojich služobných autách.

Washington 2. novembra (TASR) - Dvoch policajtov dnes zastrelili pri zatiaľ neobjasnených útokoch v Des Moines, metropole amerického štátu Iowa a jej bezprostrednom okolí. Oboch policajtov náhle prepadli, keď sedeli vo svojich služobných autách, uviedla dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej polície.

Seržant Paul Parizek počas tlačovej konferencie novinárom povedal, že polícia prípad prešetruje, zatiaľ však nemá dosť podrobností, ktoré by mohla zverejniť. Parizek prejavil rozhorčenie a uviedol, že policajti v Des Moines sú zjavne v nebezpečí. Dodal, že mestská polícia sa rozhodla zdvojnásobiť počet členov hliadok, aby posilnila ich bezpečnosť.

"Niekto tu poľuje na policajtov. Dúfame, že sa nám ho podarí nájsť skôr, ako zraní kohokoľvek ďalšieho," povedal podľa stanice BBC Parizek.

Prvého policajta zastrelili dnes ráno asi o 1.06 h miestneho času (7.06 h SEČ) v meste Urbandale, niekdajšom predmestí Des Moines. Ďalšieho usmrtili pri podobnom útoku v meste Des Moines, len asi o 20 sekúnd neskôr a približne o tri kilometre ďalej.