Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Krimi

V roku 2023 bolo najviac smrteľných nehôd v podvečerných hodinách

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najčastejšou príčinou nehôd je stále nepozornosť na strane vodiča, neprimeraná rýchlosť a spôsob jazdy a nedodržiavanie dostatočného odstupu medzi vozidlami, uviedla polícia.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 10. apríla (TASR) - Polícia eviduje za rok 2023 najviac smrteľných dopravných nehôd v čase medzi 16.00 až 20.00 h. V tomto čase eviduje až 68 úmrtí pri dopravných nehodách. V porovnaní s rokom 2022 ide o nárast o štyri takéto udalosti. Polícia na to poukázala na sociálnej sieti.

"V celkovom súčte tvoril počet úmrtí pri dopravných nehodách v tomto čase až 26 percent z celkového počtu úmrtí pri nehodách na cestách. Najčastejšou príčinou nehôd je stále nepozornosť na strane vodiča, neprimeraná rýchlosť a spôsob jazdy a nedodržiavanie dostatočného odstupu medzi vozidlami," uviedla polícia.

Apeluje preto na vodičov, aby za volantom dodržiavali všetky pravidlá cestnej premávky a boli obozretní a tolerantní k všetkým jej účastníkom. "Za volantom sa vždy plne sústreďte a sledujte situáciu na ceste a v jej tesnej blízkosti. Jazdu vždy prispôsobte poveternostným podmienkam, povahe vozovky a v neposlednom rade aj svojim schopnostiam," dodáva.