Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Za vydieranie sexuálnym videom hrozí mužovi šesťročné väzenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na video si mladík nahral sexuálny styk so 47-ročným mužom a následne sa mu vyhrážal, že ak mu nedá peniaze, videozáznam zverejní. Rovnako sa mu mal vyhrážať, že podstrčí drogy jeho synovi.

Nové Mesto nad Váhom 18. septembra (TASR) – Kriminalisti z Nového Mesta nad Váhom obvinili 27-ročného muža z Myjavského okresu zo zločinu vydierania.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová, na video si nahral sexuálny styk so 47-ročným mužom a následne sa mu vyhrážal, že ak mu nedá peniaze, videozáznam zverejní. Rovnako sa mu mal vyhrážať, že podstrčí drogy jeho synovi a ten potom bude obvinený z drogovej trestnej činnosti, ak mu nedá 500 eur.

„Starší z dvojice mu zo strachu dal 200 eur. Na druhý deň ho obvinený kontaktoval s rovnakými vyhrážkami, 47-ročný muž mu dal ďalších 200 eur. Aj toto sa mladšiemu mužovi málilo a pýtal ďalších 200 eur, neskôr povedal, že mu stačí 100 eur. Mali sa stretnúť na autobusovej stanici, kde mu mal peniaze odovzdať. Poškodený oznámil prípad polícii. K ďalšiemu odovzdaniu peňazí už nedošlo, lebo ho na autobusovej zástavke zadržala polícia,“ uviedla Antalová.

Ako dodala, v prípade, ak súd uzná obvineného vinným, hrozí mu trest odňatia slobody až na šesť rokov.