Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Krimi

Bez vodičského, no zato opitý: Mužovi nestačil dvojitý zákaz šoférovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Muža za volantom osobného auta Mercedes Benz zastavili policajti v obci Teplička nad Váhom neďaleko Žiliny v nedeľu (12. 5.) krátko pred polnocou.

Žilina 14. mája (TASR) - Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia úradného rozhodnutia čelí 47-ročný muž, ktorého policajti prichytili šoférovať bez potrebných dokladov a navyše pod vplyvom alkoholu. Informoval o tom Peter Ondák z komunikačného oddelenia Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Muža za volantom osobného auta Mercedes Benz zastavili policajti v obci Teplička nad Váhom neďaleko Žiliny v nedeľu (12. 5.) krátko pred polnocou. "Pri kontrole vodič policajtom nepredložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku motorového vozidla. Následnou lustráciou zistili, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia a v súčasnosti má uložené dva tresty zákazu činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlá do septembra 2028," priblížil Ondák.

Doplnil, že následná dychová skúška sa skončila s výsledkom 0,64 mg/l, čo je 1,33 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. "Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline popri obvinení spracoval aj podnet na väzobné stíhanie obvineného muža," dodal Ondák.