Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Novoročný koncert banskobystrickej Štátnej opery spestrí prehliadka

Na snímke budova Štátnej opery. Foto: TASR Ján Krošlák

Hudobný repertoár Novoročného koncertu bude zostavený zo známych árií, duet a piesní zlatého fondu operného a operetného repertoáru.

Banská Bystrica 3. januára (TASR) - Novoročný koncert banskobystrickej Štátnej opery sa bude tento rok niesť v netradičnom duchu spojenia hudobného umenia s umením odevného dizajnu. Slávnostné podujatie, ktoré sa uskutoční v piatok (5. 1.) večer, totiž spestrí módna prehliadka návrhárky Viery Futákovej. TASR o tom informovala vedúca propagácie Štátnej opery Katarína Vollmannová.

Hudobný repertoár Novoročného koncertu bude zostavený zo známych árií, duet a piesní zlatého fondu operného a operetného repertoáru. "Počas vystúpení sólistov a sólistiek Štátnej opery predvedú modelky luxusné spoločenské šaty známej banskobystrickej dizajnérky Viery Futákovej. Sme radi, že pozvanie na účasť prijali aj modelky so zdravotným znevýhodnením," priblížila Vollmanová.

Návrhárka Viera Futáková tvorí dámsku a pánsku módu, venuje sa tiež tvorbe šperkov či bytovému dizajnu. Módny ateliér má v Banskej Bystrici a najvýraznejšia je práve jej tvorba dámskych modelov.