Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

MMB začína netradične predstavovať svoje profesie

Novým cyklom MMB vyhlasuje aj súťaž pre mladých bádateľov, ku ktorému treba zápisník Sobotník.

Bratislava 29. marca (TASR) - Múzeum mesta Bratislavy (MMB) pripravilo nový cyklus zábavno-poznávacích programov pre deti a rodičov pod názvom Mudrovačky v múzeu. Je zameraný na predstavovanie profesií v múzeu a začne sa prvým stretnutím 31. marca v Detskom ateliéri Múzeum má budúcnosť v Starej radnici.

"Stretneme sa o 14.30 h na podujatí Múmie v múzeu, kde návštevníkom ukážeme mumifikované krokodílie múmie a iné zaujímavosti o starovekom Egypte. Uvidia zblízka zbierkové predmety aj sa dozvedia, prečo práve mačka Malvína je symbolom Detského ateliéru," uviedla pre TASR Beáta Husová z MMB. Podľa nej účastníci uvidia a zažijú to, čo pri bežnej prehliadke múzea nemôžu. Tak to bude aj na ďalších troch podujatiach. V programe Sedemdesiat sukieň mala (28.4.) zistia veľa o obliekaní v minulosti a dnes, uvidia rôzne kroje a spoznajú tradičné tance a piesne. Počas celoslovenského podujatia Noc múzeí a galérií (19.5.) sa zasa dozvedia, ako sa rodia strašidlá a prečo sa vlastne bojíme. Na záverečnom ateliéri Svätý za dedinou (9.6.) organizátori predstavia Prešporok a Bratislavu ako slávnu vinársku oblasť. Deti s rodičmi zistia, kto bol svätý Urban, ako sa dorábalo víno a odkiaľ je sekt Hubert.

Novým cyklom MMB vyhlasuje aj súťaž pre mladých bádateľov, ku ktorému treba zápisník Sobotník. Výsledky súťaže budú slávnostne vyhlásené na celodennom podujatí Dnes Devín patrí deťom alebo Lárom–fárom s mačkou Malvínou 16. júna na hrade Devín.

"Celkový víťaz Grand prix získa hračku – veľkú mačku Malvínu. Výnimočná je tým, že sa nedá nikde kúpiť. Bude len jedna, identická s tou, ktorá je v Detskom ateliéri," dodala Husová.

Podmienky súťaže sú na internetovej stránke www.muzeum.bratislava.sk.