Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Bývalá Weinsteinova asistentka dostala za mlčanie 125.000 libier

Americký producent Harvey Weinstein. Foto: TASR/AP

Producent podľa výpovede od Perkinsonovej žiadal masáž alebo ju ťahal do postele, keď boli spolu sami v hotelovej izbe.

Londýn/Washington 24. októbra (TASR) - Bývalá britská asistentka amerického producenta Harveyho Weinsteina dostala 125.000 libier (v prepočte zhruba 140.300 eur), aby mlčala o sexuálnych obvineniach, ktoré vzniesla v minulosti voči tomuto hollywoodskemu magnátovi, informoval v utorok portál spravodajskej stanice BBC.

Zelda Perkinsonová v rozhovore pre Financial Times uviedla, že v roku 1998 podpísala dohodu o nezverejnení tejto skutočnosti po tom, ako voči Weinsteinovi vzniesla obvinenie. Producent podľa výpovede od Perkinsonovej žiadal masáž alebo ju ťahal do postele, keď boli spolu sami v hotelovej izbe.

Bývalá asistentka Perkinsonová sa rozhodla vypovedať po tom, ako jej jedna z kolegýň prezradila, že filmový producent obťažoval aj ju. Obe ženy následne požiadali o náhradu škody a dostali 250.000 libier, ktoré si rozdelili. Obe tiež podpísali dohodu o mlčaní, ktorou sa zaviazali o zmienených udalostiach viac nehovoriť.

Porušením predmetnej zmluvy môže byť Perkinsonová nútená vyplatiť dohodu a môže jej aj hroziť vyplatenie náhrady škody či ďalších právnych poplatkov stanovených v kontrakte.

"Dohodu o zachovaní mlčania chcem verejne porušiť," povedala napriek tomu Perkinsonová pre Financial Times. "Pokiaľ to niekto neurobí, nenastane diskusia o tom, aké neslýchané sú takéto dohody a aké sú sumy nátlaku, ktorému sú obete vystavené," vysvetlila.

Weinstein akékoľvek obvinenie z nevhodného sexuálneho správania "jednoznačne" poprel.