Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Kultúra

Český raper Viktor Sheen vydáva album Planeta opic

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Planeta opic podľa slov interpreta je prvým sólovým projektom, pri ktorého vzniku sa nestresoval a nahrávanie si užíval.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Český raper Viktor Sheen vydáva album Planeta opic. Oznámil to na októbrovom koncerte v pražskej O2 Aréne, kde s kumpánom Calinom krstil spoločnú nahrávku Roadtrip. Na obrazovkách nad veľkoryso poňatým pódiom sa ihneď po skončení šou objavila správa o albume a odpočet hlásajúci, koľko času ostáva do polnoci, a teda do samotného zverejnenia Planety opic. Sheen tak sofistikovanejším spôsobom zopakoval postup, aký aplikoval už na album Příběhy a sny. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Planeta opic nadväzuje na trilógiu Černobílej svět - Barvy - Příběhy a sny, po ktorej si Viktor ešte stihol odskočiť k zmieňovanému projektu Roadtrip s Calinom, ktorú nedávno zavŕšilo súborné vydanie vo vinylovom boxe. Úspech trilógie je ohromujúci, všetky tri albumy sa dlhé mesiace pohybujú medzi najpredávanejšími albumami na českom aj slovenskom trhu, čo je aj na svetové pomery nevídané.

Planeta opic podľa slov interpreta je prvým sólovým projektom, pri ktorého vzniku sa nestresoval a nahrávanie si užíval. Za zmienku stojí, že skladby z albumu sa dostali hneď po jeho vydaní do Top 20 singlovej hitparády IFPI v Čechách aj na Slovensku.