Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Daniela Landu trápi obrna lícneho nervu

Daniel Landa Foto: TASR/Vladimír Benko

Dan Landa síce môže čokoľvek robiť, avšak pravú polovicu tváre má nehybnú, nemôže ani privrieť oko a stráca reflexy.

Praha 29. mája (TASR) - Český spevák, skladateľ a príležitostný herec Daniel Landa (43) má už mesiac ochrnutú tvár. Podľa slov umelcovej manželky ide o obrnu lícneho nervu.

Informoval o tom dnes internetový server iDnes.cz s tým, že Mirjam Landa dementovala špekulácie o vážnom ochorení umelca, pre ktorého by zdravotný problém spôsobený zrejme klimatizáciou nemal mať - okrem dlhej rekonvalescencie - trvalé následky.

Dan Landa síce môže čokoľvek robiť, avšak pravú polovicu tváre má nehybnú, nemôže ani privrieť oko a stráca reflexy. Nejde však o nič dramatického, ubezpečila Mirjam Landa. Podľa nej má jej manžel, ktorý sa už opäť chystá na automobilové preteky, za sebou rad vyšetrení s cieľom vylúčiť rakovinové ochorenie.

Spevák chýbal aj na prvom stretnutí hercov rockovej opery Kráľ kľúčov, ku ktorej píše hudbu. Inscenáciu v divadle Broadway pripravuje režisérsky práve Landova manželka, ktorá jeho neprítomnosť ospravedlnila ochorením. Na skúšky nového spoločného diela, ktoré sa začnú 17. júla, by už Landa mal prísť.