Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Kultúra

Galéria M. A. Bazovského podporuje Ukrajincov predajnou výstavou

Na snímke riaditeľka Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne Barbora Petríková stojí pri vystavených dielach od miestnych umelcov, ktoré sú určené na predaj 11. marca 2022 v Galérii v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ukrajinskí občania majú zároveň vstup do trenčianskej galérie zadarmo.

Trenčín 11. marca (TASR) - Ukrajincov, ktorých zasiahol vojnový konflikt, podporí i Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne. V spolupráci s miestnymi umelcami pripravila predajnú výstavu, financie, ktoré na nej utŕži, venuje priamo Ukrajine.



"Vypočuli sme našich výtvarníkov, ktorí mali záujem nejakým spôsobom pomôcť. Preto sme sa rozhodli, že usporiadame predajnú výstavu diel," povedala pre TASR riaditeľka galérie Barbora Petríková.



Diela na výstavu podľa nej zatiaľ darovali autori z Trenčína, regiónu, ale i celého Slovenska, pričom výťažok z predaja pôjde na dobrú vec, a to na priamu pomoc Ukrajine. "Zatiaľ sa nám prihlásilo 11 autorov, máme tu viac ako 24 diel, päť z nich sa už dokonca predalo. Táto výstava neustále pracuje, keďže diela pribúdajú a stále sa nám hlásia noví autori. Návštevníci, ktorí sem prídu, tak každé tri dni nájdu inú výstavu," dodala riaditeľka.

Ukrajinskí občania majú zároveň vstup do trenčianskej galérie zadarmo.