Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Herci GUnaGU pokrstili novinku Mrcha Hollywood bryndzou

"Je tam viac drámy, ide o pravdivé príbehy, ktoré sú pozliepané dokopy. Bude to veľmi zaujímavé čítanie," povedal pre TASR štylista, prekladateľ a producent Ján Bryndza.

Bratislava 7. marca (TASR) - Skutočný príbeh o Slovákovi Jánovi, štylistovi, ktorý išiel do Hollywoodu za lepším životom a naplnením svojich snov, ponúka knižná novinka s názvom Mrcha Hollywood. Napínavý i humorný pohľad na prežívanie Slováka v Amerike pochádza z autorskej dielne Jána a Roberta Bryndzovcov. Podľa ich slov majú čitatelia knižnej novinky očakávať veľa drámy a pekný príbeh o láske.

"Je tam viac drámy, sú to všetko pravdivé príbehy, ktoré sú pozliepané dokopy. Bude to veľmi zaujímavé čítanie, pretože niektoré veci sú pre nás z Európy až nepochopiteľné, že ako sa môžu stať v Amerike," povedal pre TASR štylista, prekladateľ a producent Ján Bryndza s tým, že jeho kniha je na 95 percent pravdivá. "Päť percent sú technické veci, ktoré sme museli zmeniť kvôli tomu, aby príbeh lepšie plynul," vysvetlil.

Rodák z Nitry napísal svoju knižnú prvotinu spolu s anglickým životným partnerom Robertom, trvalo im to len dva a pol mesiaca. "Ale to bolo šesť dní v týždni, 14 hodín denne. A predchádzal tomu rok, kedy sme ten príbeh prežívali. Bol to taký prieskum v teréne, a potom nejaké ďalšie dva - tri mesiace sme vypracovávali štruktúru knihy," priblížil knižný debutant, ktorého verejnosť mohla spoznať ako účastníka známej televíznej reality šou.

Príbeh splneného sna z Hollywoodu teda vznikal zhruba rok a pol. Jeho súčasťou je skutočná svetoznáma filmová a seriálová hviezda. Objaviť by sa mal aj na anglickom a americkom knižnom trhu. "Sme v jednaní s vydavateľmi, chceli by sme knižku minimálne do konca roka vydať aj tam," poznamenal Ján Bryndza s tým, že skutočné meno herečky, ktorú v knihe predstavuje ako Veronicu Madison, nemôže prezradiť. "Možno niektorí ľudia si aj tak vytvoria názor, že o koho sa jedná, je tam o nej dosť jednoznačných vecí," potvrdil autor. Podľa neho čitateľov na knihe asi najviac zaujme skutočnosť, "ako ďaleko sa dokáže zvrhnúť americká hviezda, aby dosiahla vrchol v živote a kariére".

Bryndzovci si za krstných rodičov svojej svižnej knižky vybrali hercov bratislavského GUnaGU. V priestoroch divadla sa aj krst debutu v utorok večer (6. 3.) uskutočnil, moderoval ho Viktor Horjána. Mrchu Hollywoodu pokrstili bryndzou Tomáš Palonder, Zuzana Šebová a Tony Pisár. Čitatelia sa môžu tešiť aj na divadelné spracovanie knižky o dobrodružstve v šoubiznise plnom intríg a využívania, Mrchu Hollywoodu chcú totiž autori prepísať na komédiu.

Novinka vyšla vo vydavateľstve Marenčin PT v náklade 5000 kusov.