Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

V septembri sa uskutoční World Music Festival Bratislava 2017

Ilustračná snímka. Foto: ACCESS Production

Na jeho exkluzívnom galakoncerte v Ateliéri Babylon sa 23. septembra predstavia tri elitné rôznorodé world music projekty.

Bratislava 8. augusta (TASR) – V dňoch 21. - 24. septembra sa uskutoční medzinárodný World Music Festival Bratislava 2017. Na jeho exkluzívnom galakoncerte v Ateliéri Babylon sa 23. septembra predstavia tri elitné rôznorodé world music projekty.

Karolina Cicha je momentálne jeden z najzaujímavejších speváckych zjavov na poľskej scéne. Hrá na mnohých nástrojoch súčasne a používa rôzne vokálne techniky, ktoré sama vymyslela. Jej úspešný album 9 jazykov vznikol v spolupráci s multiinštrumentalistom Bartom Palygom. Výsledkom je moderný mix štýlov, v ktorom majú obaja protagonisti priestor ukázať všetky rozmery svojho talentu.

Renaud Garcia-Fons je francúzsky kontrabasista, ktorého tvorbu rešpektujú jazzoví fanúšikovia, ako aj milovníci tzv. world music. Renaud je virtuózom, ktorý si vyslúžil nálepku "Paganini kontrabasu". V Bratislave sa predstaví s tureckým virtuózom na nástroj kemenče Deryanom Türkanom. Ponúknu zaujímavý spoločný koncert najväčšieho a najmenšieho sláčikového nástroja.

Bulharská skupina Oratnitza prináša dubstep, ethnofusion, polyfónne spevy spolu nástrojmi ako bulharský kaval, didgerido, gajdy a cajon. Speváčky, ktoré preslávili bulharské viachlasy v zoskupeniach Mystery of Bulgarian Voices a Cosmic Voices from Bulgaria obohacujú zvuk kapely o nový rozmer. Ako fungujú bulharské polyfónne spevy v spojení s nadupaným D'n'B, sa fanúšikovia presvedčia na záver galakoncertu.

Predpredaj vstupeniek sa začal dnes.