Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Na veľtrhu literatúry v Bruseli sa odprezentuje aj Slovensko

Viliam Klimáček, archívna snímka. Foto: TASR/Tomáš Halasz

Slovensko má premiérové zastúpenie v prítomnosti spisovateľa, dramatika, básnika, režiséra, scenáristu a herca Viliama Klimáčka.

Brusel 23. februára (TASR) - Slovensko sa v rámci spoločného projektu krajín Vyšehradskej štvorky (V4) prezentuje na 48. knižnom veľtrhu literatúry v Bruseli - Foire du livre de Bruxelles.

Na veľtrhu prevažne frankofónnej literatúry sa odprezentuje približne 1000 autorov z rôznych častí sveta. Slovensko má premiérové zastúpenie v prítomnosti spisovateľa, dramatika, básnika, režiséra, scenáristu a herca Viliama Klimáčka.

Veľvyslanec SR v Belgicku Stanislav Vallo, ktorý sa v piatok večer zúčastnil na spoločnej autorskej akcii spisovateľov z Česka, Maďarska a Slovenska, spresnil, že spoločný výstavný stánok vznikol z iniciatívy Maďarska, ktoré v súčasnosti predsedá Vyšehradskej štvorke.

Podľa jeho slov sa Klimáček na veľtrhu predstavil divadelnou hrou Operácia Romeo z roku 1984, ktorá bola preložená do francúzštiny. Stánok krajín V4 ponúka aj prehľad slovenskej literatúry preloženej do angličtiny a propaguje Bienále ilustrácií Bratislava.

Spravodajca TASR Jaromír Novak