Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Najviac divákov si pozrelo inauguráciu na RTVS

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová odchádza po slávnostnej schôdzi NR SR v budove Slovenskej filharmónie 15. júna 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Inaugurácia historicky prvej prezidentky Slovenska sa stretla s výrazným diváckym záujmom aj na obrazovkách televízie Markíza, informoval o tom PR manažér televízie Lukáš Kočišek.

Bratislava 17. júna (TASR) - Spomedzi priamych prenosov v troch slovenských televíziách najviac divákov sledovalo inauguráciu novej prezidentky SR Zuzany Čaputovej na Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS). Živé vysielanie si v sobotu (15. 6.) pozrelo 320.000 ľudí s podielom na trhu 32,4 percenta v cieľovej skupine 12+. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

"Vďaka perfektne zosúladenej tímovej práci sme dokázali priniesť divákom seriózny verejnoprávny a zároveň mimoriadne atraktívny obsah, korunovaný jediným exkluzívnym rozhovorom novozvolenej prezidentky," uviedol šéf sekcie spravodajstva a publicistiky Vahram Chuguryan.

Inaugurácia historicky prvej prezidentky Slovenska sa stretla s výrazným diváckym záujmom aj na obrazovkách televízie Markíza, informoval o tom PR manažér televízie Lukáš Kočišek. "Mimoriadna relácia s názvom Inaugurácia prezidentky v strategickej cieľovej skupine 12 - 54 zvíťazila nad konkurenčnými priamymi prenosmi tejto udalosti s dosiahnutým ratingom 4,3 % a vysoko nadpriemerným trhovým podielom 29,4 percenta, pričom v celodennom rebríčku sledovanosti sa umiestnila na piatom mieste," konkretizoval Kočišek.