Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Rádio Devín má nového šéfdramaturga, je ním Peter Janků

Na snímke budova Slovenského rozhlasu. Foto: TASR/Michal Svítok

Peter Janků pôsobil v Štátnej opere v Banskej Bystrici. Pracoval aj ako reportér Lampárne v TV Markíza, v relácii TA3 Čierny Peter aj v publicistickej relácii STV Reportéri.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Rádio Devín má nového šéfdramaturga. Stal sa ním Peter Janků, ktorý vystriedal Evu Reiselovú. Oznámila to hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

"Je to pre mňa profesionálna výzva a zároveň dôvera vedenia RTVS uplatniť moje skúsenosti z oblasti umenia, kultúry a médií. Mám záujem prehĺbiť povedomie o Rádiu Devín ako o odborne akceptovanej kultúrnej, hodnotovej a umeleckej značke," uviedol nový šéfdramaturg.

Peter Janků pôsobil v Štátnej opere v Banskej Bystrici. Pracoval aj ako reportér Lampárne v TV Markíza, v relácii TA3 Čierny Peter aj v publicistickej relácii STV Reportéri, v ktorej bol neskôr tiež dramaturgom.

V Slovenskej televízii pracoval aj ako autor, režisér a dramaturg relácie Hlas Európy. V Slovenskom národnom divadle pôsobil na poste riaditeľa Umelecko-dekoračných dielní. Okrem toho je scénografom, dramatikom, dramaturgom a pesničkárom v slobodnom povolaní.

Na svojom konte má niekoľko cien za najlepšiu scénografiu a novinárskych cien za najlepšiu reportáž v elektronických médiách. Je víťazom súťaže Dráma 2010 za najlepšiu divadelnú hru a v rovnakej kategórii získal v roku 2011 Cenu Slovenského rozhlasu. Napísal a režíroval niekoľko dramatických a rozhlasových hier.