Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

RTVS sa stala členom Digitálnej koalície

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Národná koalícia pre digitálne zručnosti a povolania SR vznikla z iniciatívy IT Asociácie Slovenska s podporou Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu 27. septembra 2017.

Bratislava 14. februára (TASR) – RTVS vstúpila do Digitálnej koalície. Memorandum členov aj so záväzkami oboch strán vo štvrtok počas výročného rokovania Digitálnej koalície podpísal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

"RTVS považuje vstup do Digitálnej koalície za nesmierne produktívny krok aj preto, že si uvedomuje svoju zodpovednosť pri informovaní a vzdelávaní populácie o najnovších digitalizačných trendoch a technológiách," uviedol Rezník.

Verejnoprávny vysielateľ sa podľa Rusnákovej zaviazal ku kontinuálnej medializácii činnosti Digitálnej koalície, ako aj k prezentácii jej úspešných projektov. Zároveň vytvorí možnosti pre vybraných študentov počas ich štúdia praxovať v oblasti informačných technológií v priestoroch RTVS.

Ako informovala hovorkyňa, Digitálna koalícia mala doteraz 52 členov so 180 záväzkami a vo štvrtok sa rozrástla o ďalších 15 členov s ďalšími približne 30 záväzkami pre spoločné ciele koalície.

Národná koalícia pre digitálne zručnosti a povolania SR vznikla z iniciatívy IT Asociácie Slovenska s podporou Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu 27. septembra 2017. Jej zámerom je mobilizovať organizácie a inštitúcie naprieč súkromným, verejným a neziskovým sektorom na spoločný postup pri riešení nedostatku digitálnych zručností. Cieľom je, aby každý získal dostatočné digitálne zručnosti a zostal produktívny a zamestnateľný.