Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Miro Žbirka sa po roku vrátil do štúdia Abbey Road

Legenda slovenskej populárnej hudby Meky Žbirka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Počas leta sa fanúšikovia môžu stať spolutvorcami videoklipu k skladbe In The Sun.

Bratislava 15. júla (TASR) - Miro Žbirka sa po roku opäť vrátil do londýnskeho štúdia Abbey Road, kde sa stretol s producentom Robom Cassom a ďalšími muzikantmi.

Témou rozhovoru boli možnosti ďalšej spolupráce. Vyzerá to tak, že sa fanúšikovia môžu tešiť na zaujímavé prekvapenia a novinky. "Keď som už sem prišiel, tak určite neodídem len tak na prázdno," uviedol pre médiá spevák.

Žbirka spája v lete príjemné s užitočným, popri oddychu vystúpi aj na niekoľkých hudobných festivaloch, 25. júla exkluzívne s Moravskou filharmóniou Olomouc na podujatí Benátska noc, 27. júla na Konopišti ako hosť programu Partička na vzduchu, 17. augusta na hrade Okoř a 30. augusta absolvuje jediné slovenské festivalové vystúpenie so skupinou na Lodenici v Piešťanoch.

Počas leta sa fanúšikovia môžu stať spolutvorcami videoklipu k skladbe In The Sun. Horúce slnko, piesočnaté pláže, azúrovo modré more, relaxácia, zábava a dobrá nálada, to sú námety na stvárnenie pripravovaného letného videoklipu Mekyho Žbirku k piesni In The Sun. Fanúšikovia majú pri tejto príležitosti šancu zapísať sa do dejín populárnej hudby a byť spolutvorcami klipu. Nakrútené videá z dovolenky je potrebné zaslať prostredníctvom videoodpovedí a komentárov, podrobné informácie uvádza Meky na svoje internetovej stránke.

V decembri vystúpi Miro Žbirka po veľmi dlhom čase aj v Košiciach. "Minulý rok sme stihli so symfonickým programom iba koncerty v Prahe a Bratislave. Som to východniarom dlžný," dodáva spevák informáciu o pripravovanom koncerte v košickej Steel Aréne, ktorý sa uskutoční 21. decembra. Lístky budú v predpredaji v sieti Ticketportal už tento týždeň. TASR informoval Rado Mešša z produkčnej spoločnosti pro:messa.