Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Spoznali sme Miss folklór 2018, víťazkou zimnej edície je V. Lattáková

Víťazka súťaže Miss folklór 2018 Veronika Lattáková (vľavo) a vlaňajšia víťazka Miriam Bystričanová, ktorá ju dekoruje počas finálového večera na Donovaloch v sobotu 1. decembra 2018. Foto: TASR/Dušan Hein

Prvou vicemiss folklór sa stala Romana Mačicová z Komárna a druhou vicemiss Katarína Kalmárová zo srbskej Vojvodiny.

Donovaly 1. decembra (TASR) - Bratislavčanka Veronika Lattáková sa v sobotu na Donovaloch stala Miss folklór 2018. Tzv. zimná edícia súťaže sa konala v chladnom počasí na terase jedného z miestnych hotelov a organizátori tak dali súťažiacim dievčatám možnosť predviesť sa nielen v tradičných krojoch s partou, ale aj vo vyšívaných kožúškoch.

Vo finále sa predstavilo celkom 11 súťažiacich, ktorých organizátori vyberali v lete na rôznych folklórnych festivaloch po celom Slovensku, ale aj u dolnozemských Slovákov v Srbsku.

Pozrite si fotogalériu z finále súťaže Miss folklór 2018


Ako po vyhlásení výsledkov TASR povedala víťazka súťaže, je nesmierne šťastná, s víťazstvom vôbec nepočítala. "Mala som svoju favoritku, ktorá sa nakoniec neumiestnila ani v prvej trojke," uviedla.

Víťazka súťaže Miss folklór 2018 Veronika Lattáková počas finálového večera na Donovaloch v sobotu 1. decembra 2018.
Foto: TASR/Dušan Hein


Zima, ktorá vonku panovala, ju nezaskočila, organizátori ich na to pripravili aj výberom oblečenia. "Zima mi nebola aj preto, že som svoje súťažné číslo pretancovala," dodala s úsmevom. Sama totiž tancuje vo folklórnom súbore a na túto súťaž sa prihlásila už vlani, ale pre zájazd sa jej nakoniec nezúčastnila.



Podľa riaditeľky súťaže Barbory Palovičovej všetci súťaž aj v takýchto netradičných podmienkach zvládli bravúrne. "Teším sa, že sme opäť mohli ukázať niečo iné, že sme využili aj zimu na to, aby sme ukázali ľuďom nádherný zimný ľudový odev. Niektoré kroje mali pritom aj sto rokov," pripomenula. Na budúci rok by sa ale opäť chceli vrátiť k letnému termínu finále.



Prvou vicemiss folklór sa stala Romana Mačicová z Komárna a druhou vicemiss Katarína Kalmárová zo srbskej Vojvodiny.

Víťazka súťaže Miss folklór 2018 Veronika Lattáková (uprostred), druhá v poradí Romana Mačicová (vľavo) a tretia Katarína Kalmárová (vpravo) počas finálového večera na Donovaloch v sobotu 1. decembra 2018.
Foto: TASR/Dušan Hein