Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Nízkorozpočtový čínsky film láme rekordy

Snímka z filmu Lost in Thailand (Stratení v Thajsku) Foto: youtube.com

Dej filmu s názvom Lost in Thailand sa odohráva v Thajsku a rozpráva o dvoch podnikateľoch.

Peking 2. januára (TASR) - Nízkorozpočtová čínska filmová komédia sa stala neočakávane najvýnosnejším filmom domácej produkcie všetkých čias. Čínske štátne médiá, ktoré citovala agentúra Associated Press, uviedli, že bláznivá road movie Lost in Thailand (Stratení v Thajsku) zarobila od svojho uvedenia do kín 12. decembra vyše jednej miliardy jüanov (121 miliónov eur).

Čínska tlačová agentúra Sinchua citovala nezávislý monitor tržieb z pokladníc kín, podľa ktorého uvedená komédia v čínskych kinách porazila aj film Titanic v 3D režiséra Jamesa Camerona, ktorý bol najobľúbenejším zahraničným filmom roku 2012.

Dej filmu sa odohráva v Thajsku a rozpráva o dvoch podnikateľoch, ktorí sa vydajú na sever krajiny hľadať svojho šéfa a pri tom sa spoja s nadšeným turistom, dychtiacim spoznať krajinu. Film je plný groteskného humoru a akčných scén.

Predchádzajúcim najlepšie zarábajúcim filmom čínskej produkcie, so ziskom 726 miliónov jüanov (88 miliónov eur), bola snímka Painted Skin 2 (Maľovaná koža 2).