Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Slávny režisér Oliver Stone sa stretol v Rusku s Putinom aj Snowdenom

Americký filmový režisér, producent a scenárista Oliver Stone, dvojnásobný držiteľ Oscara v kategórii režisér a držiteľ Oscara v kategórii scenárista Foto: TASR/AP

Slávny režisér chce natočiť dokument o Vladimirovi Putinovi

Moskva 6. novembra (TASR) - Renomovaný americký filmový režisér Oliver Stone sa počas návštevy v Rusku stretol nielen s medzinárodne hľadaným niekdajším spolupracovníkom americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) Edwardom Snowdenom, o ktorého príbehu chce začať v prvých mesiacoch budúceho roka nakrúcať nový film, ale aj s prezidentom hostiteľskej krajiny Vladimirom Putinom. Aj o najvyššom ruskom predstaviteľovi by filmár podľa vlastných slov rád nakrútil dokument.

V hlavnej úlohe snímky, opierajúcej sa o knihy Luka Hardinga, redaktora britského denníka Guardian, ako aj Snowdenovho právneho zástupcu Anatolija Kučerenu, ktorý v diele Time of the Octopus píše o fiktívnom americkom informátorovi, žiadajúcom v Rusku o azyl, sa objaví Joseph Gordon-Levitt (33).

Rodák z Los Angeles, ktorý po detských postavách, vrátane debutu v snímke Beethoven, vytvoril viacero kreácií v snímkach ako G.I.Joe, Počiatok, Looper alebo Lincoln, patrí medzi veľmi dobrých a talentovaných hercov, ktorí sa páčia mladým diváčkam, charakterizoval umelca režisér.

Oliver Stone počas návštevy Moskvy zdôraznil, že nemá v úmysle natočiť hraný film, radšej by urobil s Putinom rozhovor.

"Rád by som urobil s ním rozhovor, pretože reprezentuje odlišný názor, ktorý Američania nepočujú," konštatoval režisér.

Stone pôvodne pricestoval do Moskvy na stretnutie s bývalým spolupracovníkom amerických tajných služieb Edwardom Snowdenom, ktorému Rusko udelilo povolenie na pobyt na tri roky. Stone pripravuje o Snowdenovi film a podľa RIA Novosti s ním chce diskutovať na túto tému.