Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Slávnostné udeľovanie Oscarov zverili opäť komikovi Jimmymu Kimmelovi

Moderátor galavečera Jimmy Kimmel počas slávnostného udeľovania amerických filmových cien 89. ročníka Oscar 2017 v Los Angeles 26. februára 2017. Foto: TASR/AP

Kritici hodnotili tohtoročný výkon Kimmela v úlohe hostiteľa na galavečere Oscarov rôznorodo, zožal pochvaly i kritiky.

Los Angeles 16. mája (TASR) - Americký komik a moderátor talkshow Jimmy Kimmel (49) bude hostiteľom budúcoročného jubilejného 90. slávnostného udeľovania prestížnych amerických filmových cien - Oscarov. Informovala o tom dnes zámorská televízna spoločnosť ABC, ktorá odvysiela galavečer priamym prenosom z Dolby Theatre v Los Angeles 4. marca 2018.

Jimmy Kimmel dostal tak dôveru organizátorov po druhý raz za sebou, aj keď bol v tomto roku takpovediac "pri tom", keď v dôsledku zámeny obálok pre moderátorov mylne vyhlásili najlepší film roka.

V prvej reakcii na oficiálne oznámenie, že bude moderovať aj udeľovanie Oscarov na budúci rok, komik s typickým humorom uviedol: "Ak si myslíte, že sme na konci v tomto roku zlyhali, vyčkajte, čo sme si vymysleli na oslavu 90. udeľovania Oscarov."

Kritici hodnotili tohtoročný výkon Kimmela v úlohe hostiteľa na galavečere Oscarov rôznorodo, zožal pochvaly i kritiky.

Medzi jeho predchodcami sa najčastejšie v histórii objavili Bob Hope (19x) a Billy Crystal (9x), v nedávnej minulosti to boli okrem iných aj Jon Stewart, Chris Rock, Neil Patrick Harris či Whoopi Goldbergová a Ellen DeGeneresová.