Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Paul McCartney po 36 rokoch opäť dobyl vrchol amerického rebríčka

Paul McCartney v kanadskom meste Québec počas svetové turné Freshen Up, 17. septembra 2018. Foto: TASR/AP

Album obsahujúci v základnej verzii 16 skladieb zosadil z vrcholu tohto všežánrového rebríčka album Kamikaze od amerického rapera Eminema.

New York 18. septembra (TASR) - Britský rockový spevák Paul McCartney dosiahol so svojím novým albumom prvú priečku amerického rebríčka Billboard 200 po prvý raz za uplynulých 36 rokov. Z platne "Egypt Station" sa od jej vydania 7. septembra predalo v USA 153.000 kópií.

Zánovný štúdiový album obsahujúci v základnej verzii 16 skladieb zosadil z vrcholu tohto všežánrového rebríčka album "Kamikaze" od amerického rapera Eminema, informovala v pondelok spravodajská stanica Sky News. Celkovo ide o McCartneyho 18. sólový štúdiový album populárnej hudby.



Sir Paul reagoval na tento úspech tvítom: "Ďakujem všetkým svojim fantastickým fanúšikom a celému tímu, ktorý stojí za touto nahrávkou, za to, že sa stala číslom jeden." McCartney (76) dnes zároveň začína v kanadskom meste Québec svetové turné Freshen Up, ktoré potrvá do júna 2019.

Naposledy sa na vrchol daného rebríčka dostal v roku 1982 jeho album "Tug of War". Ide o najdlhšiu prestávku medzi dvoma prvými miestami žijúceho interpreta v dejinách Billboardu 200. McCartneyho druhá skupina The Beatles mala v tomto rebríčku na prvom mieste rekordných 19 albumov.