Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

PRIESKUM: Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo vysiela Markíza

Budova televízie Markíza v Záhorskej Bystrici. Foto: TASR/Vladimír Benko

V ankete, v ktorej sa formou osobného rozhovoru zbierali dáta od 5. januára do 29. marca tohto roku, odpovedalo 2263 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Bratislava 7. mája (TASR) - Najobjektívnejšie spravodajstvo zo slovenských televízií má Markíza. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry Median SK.

V ankete, v ktorej sa formou osobného rozhovoru zbierali dáta od 5. januára do 29. marca tohto roku, odpovedalo 2263 respondentov vo veku 14 až 79 rokov. Na otázku "Ktorá televízia má najobjektívnejšie spravodajstvo?" mohli uviesť len jednu možnosť.

Spravodajstvo televízie Markíza označilo za najobjektívnejšie 29,5 percenta zúčastnených v ankete. Druhé v poradí skončilo v ankete spravodajstvo RTVS, ktoré za najobjektívnejšie považuje 26,2 percenta respondentov. Na treťom mieste sa umiestnilo spravodajstvo TV JOJ, ako najobjektívnejšie ho hodnotí 16,1 percenta zúčastnených. Spravodajstvo TA3 ako najobjektívnejšie označilo v ankete 12,7 respondentov.

Inú televíziu ako predchádzajúce štyri uviedlo 3,9 percenta opýtaných. Na otázku nevedelo jednoznačne odpovedať 11,7 percenta respondentov.

TASR informoval Ján Badinský zo spoločnosti Median SK.