Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Punkový a rockový klub Diwadlo má svoju vernú klientelu už šesť rokov

Hudobný klub Diwadlo funguje v areáli Lesoparku v Prievidzi v priestoroch bývalej kolkárne. Na snímke interiér klubu dopĺňajú aj fotografie hudobníkov. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Klub oficiálne otvorili 24. februára 2007 a jeho krstnými rodičmi sa stala skupina Vidiek na čele s Jankom Kuricom.

Prievidza 14. júla (TASR) - Hudobný klub Diwadlo funguje v areáli Lesoparku v Prievidzi v priestoroch bývalej kolkárne. Jeho hudobný punkový a rockový podtón mu dal Eugen Chrenko, ktorý klub vedie. Za šesť rokov jeho existencie si klub získal vernú klientelu a svoje koncerty tu odohrali desiatky kapiel, čo dokazujú aj podrobné kroniky Diwadla.

Názov "Diwadlo" vysvetľuje jeho majiteľ na prvej strane prvej kroniky klubu. "Prečo práve Diwadlo? To je jednoduché, ale pochopíte to až vtedy, keď doma na otázku: kam zase ideš? odpoviete: do Diwadla!"

Ako vysvetlil Chrenko, punkové a rockové zameranie dal klubu preto, že túto hudbu má rád a sám ju aj počúva. "Diwadlo však nie je zamerané len na tento štýl, postupom rokov tu svoje koncerty odohrali aj hip-hopové skupiny, popoví speváci, či mnohí ďalší hudobníci hrajúci rôzne štýly," doplnil.

Hudobný klub Diwadlo (na snímke) funguje v areáli Lesoparku v Prievidzi v priestoroch bývalej kolkárne.
Foto: TASR/Alexandra Moštková
Klub oficiálne otvorili 24. februára 2007 a jeho krstnými rodičmi sa stala skupina Vidiek na čele s Jankom Kuricom. Doposiaľ tu svoje koncerty odohrali desiatky hudobníkov, čo je zaznamenané aj v kronikách klubu, kde hudobníci zanechali svoje autogramy. V kronikách sa píše aj o atmosfére počas koncertov a návštevnosti. Vystupovali tu Hudba z marsu, Lavagance, Marián Greksa, Zóna A, Robo Mikla, Robo Papp, Bystrík, Dorota Nvotová, Chill on the Sun, Smola a hrušky, Karpina, Alkehol, Divokej Bill, či tiež napríklad hip-hopové zoskupenie Moja reč. Diwadlo však bolo aj miestom konania krajskej hudobnej prehliadky hudobných žánrov Strunobranie. "Koncerty v poslednom období zabezpečuje externe umelecká agentúra, teraz v lete máme chvíľu pauzu. Opätovne by sme s nimi chceli začať na jeseň," objasnil Chrenko s tým, že klub však cez leto zatvorený určite nie je. "Každý piatok tu bývajú diskotéky, vždy po premietaní filmov v amfiteátri lesoparku," uzavrel.