Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

K. Vémola a A. Végh sa stretli na premiére filmu Karlos

Karlos Vémola, archívna snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Slovensko mám veľmi rád, polovica mojej rodiny je slovenská, hoci na môj vkus ma Slováci v živote až príliš často zmlátili, uviedol bratislavskú premiéru s humorom sebe vlastným český zápasník MMA.

Bratislava 18. januára (TASR) - V ringu najväčší nepriatelia, v skutočnom živote dobrí kamaráti. Tak sa zápasníci Karlos Vémola a Attila Végh predstavili v stredu (17. 1.) na bratislavskej premiére filmu Karlos. TASR o tom informovala Lucia Muráriková z distribučnej spoločnosti Bontonfilm.

"Slovensko mám veľmi rád, polovica mojej rodiny je slovenská, hoci na môj vkus ma Slováci v živote až príliš často zmlátili," uviedol bratislavskú premiéru s humorom sebe vlastným český zápasník MMA. Vémola tým narážal na nedávnu prehru so Slovákom Samuelom "Pirátom" Krištofičom, ako aj na dnes už legendárny knokaut od Attilu Végha v "zápase storočia" pred štyrmi rokmi.

Svojho azda najväčšieho športového rivala Karlos pozval aj na premiéru nového filmu, kde sa mu verejne poďakoval. "Musím sa Attilkovi vlastne poďakovať. Aj keď každý z nás žije svoj život úplne inak, spolu sme dokázali niečo, čo sa nikomu predtým nepodarilo. Začali sme tým, že sme vypredali O2 Arénu, teraz máme našliapnuté na to, aby sa nám podarilo vypredať český futbalový štadión," povedal Vémola k odvetnému zápasu s Véghom, ktorý sa bude konať tento rok v júni vo futbalovej Fortuna Aréne na pražskom Edene.

Podľa tvorcov dokument Karlos nie je len obyčajným medailónom, využívajúcim zápasníkovu súčasnú popularitu, ale filmovým portrétom osobnosti, ktorá zmenila popkultúrny život v Česku aj na Slovensku. Režisérom filmovej novinky je Michal Samir, ktorý pozná Karlosa Vémolu takmer 15 rokov. Začal ho nakrúcať v Londýne nie ako celebritu, ale ako obyčajného chlapca z Olomouca, ktorý sa pretĺka životom.

"Je to film o extrémnej osobnosti v extrémnej dobe," približuje Samir. Karlosov život je podľa jeho slov fascinujúci, extrémny a úplne iný, než na aký sú bežní ľudia zvyknutí. "Náš dokument reflektuje Karlosa nielen ako bojovníka a hrdinu, ale aj ako otca, manžela, nežného milovníka zvierat a zároveň ako tvrdohlavého, nekompromisného človeka, ktorý od svojho okolia často žiada nemožné - aby sa prispôsobilo jeho životnému štýlu a tempu," dodáva režisér dokumentu. Do kín vstúpi 25. januára.