Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Kultúra

RTVS avizuje 13. ročník festivalu rozprávok Zázračný oriešok

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Návštevníci budú mať príležitosť stretnúť autorov, ilustrátorov či divadelníkov a zoznámiť sa s umením rozprávkovej tvorby prostredníctvom živých inscenovaných čítaní i workshopov.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Verejnoprávna RTVS spolu s Trnavským samosprávnym krajom (TTSK) a mestom Piešťany avizujú 13. ročník festivalu rozhlasovej tvorby pre deti a mládež s názvom Zázračný oriešok. Kniha v rozhlase - rozhlas v knihe. Prvým podujatím, ktoré naň upozorní, nesie názov Deň s rozprávkou. Čítame, počúvame a ilustrujeme rozprávky. Uskutoční sa vo štvrtok (25. 4.) vo viacerých kultúrnych inštitúciách v Trnave. TASR o tom informovala Ivana Zečevič z RTVS.

Návštevníci budú mať príležitosť stretnúť autorov, ilustrátorov či divadelníkov a zoznámiť sa s umením rozprávkovej tvorby prostredníctvom živých inscenovaných čítaní i workshopov. Spoznať budú môcť tiež čaro živého vysielania.

Program zameraný na detské publikum a kultúrnu verejnosť bude pripravený v nezávislom kultúrnom centre Malý Berlín na Štefánikovej ulici, v kreatívnom centre na Hlavnej ulici či Knižnici Juraja Fándlyho na Rázusovej ulici. Aktivity rozhlasových programových služieb Rádia Slovensko, Rádia Devín a Rádia Regina Západ budú sústredené na Trojičné námestie do priestorov Divadla Jána Palárika. Chýbať nebude ani spoločné vysielanie Rádia Slovensko a Rádia Devín.

Poslucháči budú môcť sledovať živé vysielanie z Divadla Jána Palárika v Trnave vo štvrtok o 13.00 h v Rádiu Regina Západ a o 14.00 h súčasne v Rádiu Devín a v Rádiu Slovensko.