Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Kultúra

Sam Smith zaspieva úvodnú pieseň k novej bondovke Spectre

Sam Smith, archívne foto Foto: TASR/AP

Poslednú titulnú pieseň k filmu s agentom 007 Skyfall nahrala britská laureátka Grammy Adele.

Londýn 8. septembra (TASR) - Laureát hudobnej ceny Grammy Sam Smith naspieva titulnú pieseň k novému filmu s agentom 007 Jamesom Bondom, ktorý sa volá Spectre. Titulnú pieseň v podaní britského sólového speváka bude mať "bondovka" prvýkrát od roku 1965, keď Tom Jones naspieval pieseň k filmu Thunderball.

Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters.

Spevák piesne Stay With Me je spoluautorom titulnej piesne k filmu Spectre nazvanej Writing's On The Wall spoločne s Jimmymm Napesom, s ktorým sa delí o Grammy a s ktorým spolupracoval aj na svojom najpredávanejšom albume In the Lonely Hour.

"Toto je jeden z vrcholov mojej kariéry," oznámil Smith vo vyhlásení. "Som taký nadšený, že budem súčasťou tohto kultového britského dedičstva a pripojím sa k neuveriteľnému radu niektorých z mojich najväčších hudobných inšpirácií."

Poslednú titulnú pieseň k filmu s agentom 007 Skyfall nahrala britská laureátka Grammy Adele.

Daniel Craig sa vo filme Spectre ujme úlohy agenta 007 po štvrtý raz. Režírovať film bude oscarový režisér Sam Mendes. Budú v ňom hrať napríklad talianska herečka Monica Belluciová a rakúsky herec, laureát Oscara Christoph Waltz.

Spectre by mal prísť do britských kín 26. októbra, celosvetovo vrátane SR začnú film premietať 6. novembra. Jeho titulná pieseň bude mať premiéru mesiac pred uvedením v Británii, 25. septembra.