Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Skupina IMT Smile vydáva nový album Rodina

Ivan Tásler Foto: TASR/František Iván

Autorom textu k skladbe Veľa lásky je Ivan Tásler. Text pesničky Viac napísala Ivanova manželka Anna Tásler-Onderková.

Bratislava 16. apríla (TASR) – Dnes vychádza nový album skupiny IMT Smile, ktorý dostal názov Rodina. V poradí deviata štúdiovka ponúka jedenásť piesní, desať nových, jedenástou je cover verzia známej piesne Mama z repertoáru skupiny Tublatanka.

Táslerovci začali nahrávanie albumu už v auguste 2010 a skončili ho v závere roka 2011. "Je to doteraz najdlhšie nahrávané CD skupiny IMT Smile. Nahrávali sme v Bratislave v našom štúdiu Valec. Jednu pieseň sme nahrali v Londýne, spev k skladbe Veľa lásky som naspieval v Austrálii," uviedol pre médiá Ivan Tásler.

Jedenástku piesní tvoria Veľa lásky, Ako mám znieť, My dvaja, Viac, Prestaň myslieť nato, čo ťa trápi, Keby som ja stvoril svet, Oko, Ešte jeden pokus, Vŕba, Iba raz za 100 rokov a Mama. Z éteru už fanúšikovia poznajú dve piesne - Veľa lásky a Viac.

Autorom hudby na albume je Ivan Tásler. V štyroch piesňach mu asistovali kolegovia z IMT Smile Miro Tásler, Lukáš Kolivoška, Peter Bič a Dano Šoltis. Texty si zobrali na starosť Vlado Krausz a Lukáš Duchovič.

Autorom textu k skladbe Veľa lásky je Ivan Tásler. Text pesničky Viac napísala Ivanova manželka Anna Tásler-Onderková. Fanúšikovia nájdu na novom albume aj 15 rokov starú skladbu Vŕba. IMT Smile ju nanovo nahrali spolu so speváčkou Katarínou Knechtovou.



Názov albumu Rodina zrejme súvisí s rôznymi súkromnými zmenami v skupine.

"Traja členovia kapely sa oženili, dvom sa narodili deti. Texty, ktoré spievam, majú v istom zmysle rodinnú atmosféru, jeden napísala aj moja manželka, skrátka mi napadlo, že CD sa bude volať Rodina," dodal líder kapely Ivan Tásler.

Pesničky z nového albumu predstaví skupina aj na koncertnom turné, ktoré začínajú 26. apríla vystúpením v Košiciach a končia spoločným koncertom so skupinou Čechomor 15. mája v Prahe.