Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Kultúra

Skupina Jelen vydáva štvrtý štúdiový album Všechno bude dobrý

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Skupina si na nahrávanie pozvala viacero hostí.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Česká skupina Jelen, známa aj na Slovensku, vydáva štvrtý štúdiový album Všechno bude dobrý. Celý rok 2023 sa nesie v znamení osláv desiatich rokov existencie skupiny. Počas jednej dekády odohrali viac ako 1000 koncertov. Hity ako Magdaléna, Jelen, Čo bolo ďalej, Pokojná ako voda či Ešte jednu noc zľudoveli. Album Všetko bude dobrý kapela pokrstí a predstaví naživo na svojom narodeninovom koncerte 2. decembra v pražskej O2 aréne. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Skupina si na nahrávanie pozvala viacero hostí. Cez skutočné legendy, ako sú Jiří Pavlica a Hradišťan alebo Robert Křesťan a Druhá tráva, od priateľov zo skupiny Rybičky 48 cez Kateřinu Márii Tichú až po príbuzných, brat frontmana Jindru Poláka alebo stály člen skupiny Pepa Málek, ktorý sa prvýkrát predstavuje aj ako autor a sólový spevák.

"Nový album sa volá Všechno bude dobrý. Ak má Jelen niečo ako životnú filozofiu, tento názov ju vystihuje dokonale. Nájdete tu dvanásť piesní, každú inú a predsa stopercentne jelenie. Na pomoc sme si tentoraz prizvali aj pár hostí, ľudí, ktorých si vážime, ktorí nás inšpirujú, sú našimi vzormi, kamarátmi, ktorých sme stretli na našej hudobnej ceste a s ktorými sme chceli zdieľať spoločnú radosť z tvorby. Dúfam, že si ich počúvanie užijete rovnako, ako sme si my užívali ich tvorbu. Ďakujeme za tých krásnych desať rokov a tešíme na videnie v tej ďalšej desiatke. Už teraz sa tešíme, aké prekvapenia nám prinesie," hovorí líder kapely Jindro Polák.

"Keď som na našom úplne prvom koncerte v pražskom džez klube U staré paní prvýkrát povedal do mikrofónu vetu - Ahoj, my sme Jelen - ani vo sne by mi nenapadlo, že za desať rokov budeme vydávať náš štvrtý autorský album a chystať zatiaľ najväčšiu narodeninovú party v našej histórii, koncert v pražskej O2 aréne," dodáva Polák.