Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Kultúra

Slovenský komorný orchester vystúpi v piatich mestách

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Hudobný maratón štartuje v stredu v Oravskej galérii v Dolnom Kubíne.

Bratislava 14. decembra (TASR) – Slovenský komorný orchester s umeleckým vedúcim Ewaldom Danelom uvedie v najbližších dňoch sériu adventných koncertov v piatich slovenských mestách.

Hudobný maratón štartuje v stredu v Oravskej galérii v Dolnom Kubíne. Vo štvrtok 15. decembra sa predstaví v synagóge v Ružomberku, o deň neskôr v synagóge v Žiline, v sobotu 17. decembra v Dome kultúry v Čadci. Zimné slovenské turné ukončí v nedeľu 18. decembra v Liptovskom Mikuláši-Okoličnom. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie (SF) Martina Tolstova.

Filharmónia avizuje koncertný program, ktorý je mozaikou diel skladateľov všetkých štýlových období od baroka po súčasnosť. "Nebude chýbať Zima Antonia Vivaldiho a Astora Piazzollu, Modlitba Valentína Silvestrova, Musica Slovaca Ilju Zeljenku, Cantica Slovaca Ladislava Kupkoviča či výber kolied v úprave Evžena Zámečníka," dodáva SF ku koncertom, ktoré "ponúknu chvíľu zastavenia sa z každodenného zhonu a naladia nás na sviatky lásky a pokoja".