Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Smatanová sa inšpirovala pocitom, ktorý má každý človek na Zemi

Zuzana Smatanová Foto: TASR/Martin Baumann

Niekoľkonásobná zlatá a čerstvá strieborná slávica pripravila pre svojich poslucháčov ďalší singel z aktuálneho piateho štúdiového albumu Dvere.

Bratislava 9. marca (TASR) - Na jarné, ale najmä na letné obdobie pripravila Zuzana Smatanová pre svojich poslucháčov ďalší singel z aktuálneho piateho štúdiového albumu Dvere, ktorý vyšiel minulý rok v októbri. Ako uviedla speváčka pre TASR, jej fanúšikovia sa už môžu tešiť na to, že z rádií a na festivaloch bude znieť pesnička Dnes sa mi nechce nič.

"Inšpirovala som sa pocitom, ktorý má, podľa mňa, každý človek na planéte. Každý si aspoň raz v živote povedal, dnes sa mi tak nechce...," reagovala Zuzana na otázku, či náhodou nezlenivela. Speváčka zároveň pripustila, že sa z nového singla môže byť hit. "Možno sa z toho stane hymna lenivcov," poznamenala s úsmevom a potvrdila, že prežíva krásne obdobie a hudba ju veľmi baví.

"Je to hlavne moje hobby, môj život, ktorý si žijem. Snažím sa do svojej muziky, do toho čo robím a medzi ľudí šíriť pozitívno, ktoré v sebe mám. Boli obdobia, kedy som nie úplne tak šťastne vychádzala na pódium, ale teraz je dobré obdobie, teším sa z toho."

Niekoľkonásobná zlatá a čerstvá strieborná slávica nakrútila k novému singlu aj videoklip. Fanúšikom sa v ňom ukáže v teplákoch. "Robili ho chlapci z Imagine Vision, už som s nimi točila dva videoklipy. Nakrúcali sme v prostredí domu, kamarát nám požičal svoju obývačku a kuchyňu. Celé je to o tom, ako som doma a nerobím nič, čo by sa mi nechcelo, je to také free," priblížila speváčka a priznala, že sa na realizáciu videoklipu musela pripravovať dva týždne dopredu.

"Vymyslela som si, že refrén zaspievam odzadu. V štúdiu mi to producent otočil naopak, čiže celý refrén spievam a vyslovujem odzadu. Nakoniec to bude taký efekt, že budem spievať normálne, ale všetky činnosti, ktoré sa budú diať, budú naopak," komentovala veselé video s tým, že zvlášť tvorba "refrénu odzadu" bola veľmi náročná. "Myslela som si, že sa ten text nenaučím, pretože to znie ako holandčina, japončina a nemčina dokopy, ako japonská ľudová pieseň."

Zuzana Smatanová priznala aj to, že ju čaká koncertmi nabité leto. Len ťažko si tak bude môcť pozrieť zahraničnú konkurenciu. "Za posledné roky odohrám asi najviac festivalov tento rok. Budem rada, keď stihnem svoje koncerty. Ak budem mať vôbec čas sa na niekoho iného, veľmi rada sa pôjdem pozrieť. Alanis Morissette má byť vo Viedni, uvidím."