Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Veľký comeback The Killers: Predstavili nový album Wonderful Wonderful

The Killers a tím. Foto: Facebook The Killers

Novinka bude podľa slov kapely ich zatiaľ najexperimentálnejším albumom, čo potvrdil aj pilotný singel The Man.

Bratislava 22. septembra (TASR/Teraz.sk) - Americká kapela The Killers patrí dlhé roky medzi najobľúbenejšie rockové kapely na svete. Štvorica z Las Vegas má na konte hity ako Somebody Told Me, When You Were Young, Human či Spaceman. Zatiaľ posledný štúdiový album Battle Born vydala kapela v roku 2012. O rok neskôr fanúšikom predstavili kolekciu svojich najväčších hitov a charizmatický frontman Brandon Flowers, ako aj ostatní členovia kapely, sa následne začali venovať sólovým projektom. Dlhých päť rokov ticha je však konečne preč a The Killers prichádzajú s novým albumom, ktorý dostal veľavravný názov Wonderful Wonderful.

V poradí piaty štúdiový album Wonderful Wonderful kapela predstavila práve dnes. Album bude dostupný na CD, LP aj digitálne. Štandardná verzia bude obsahovať 10 trackov, de luxe verzia ponúkne dva remixy a bonusový song navyše. Na mimoriadne očakávanej platni spolupracovali The Killers s poprednými producentmi a kolegami z hudobnej brandže, medzi ktorými nechýbali napríklad Ryan Tedder z One Republic, Brian Eno či Jacknife Lee, ktorého kapele odporučil sám Bono z U2. Fanúšikovia sa rozhodne majú na čo tešiť.

Novinka bude podľa slov kapely ich zatiaľ najexperimentálnejším albumom, čo potvrdil aj pilotný singel The Man. The Killers v nej takmer odhodili gitary a predstavujú pre kapelu nezvyčajný funky tanečný zvuk, v ktorom hudobne zdatnejší môžu počuť aj sample songu Spirit Of The Boogie z repertoáru Kool & The Gang či Fame od Davida Bowieho. V závere júla zverejnili druhý singel, energickú, post-punkovú pieseň Run For Cover, ktorá sa venuje téme domáceho násilia.

Ďalšími ochutnávkami z albumu Wonderful Wonderful sa stali rovnomenná pieseň Wonderful Wonderful a mimoriadne emotívna skladba Some Kind Of Love, v ktorej je v úlohe vokalistov počuť aj malých synov frontmana Brandona Flowersa.

„Je to naozaj silné. Keď som tú pieseň prvýkrát pustil svojej žene, rozplakala sa. Ale som na ňu hrdý,“ dodáva k piesni Flowers.

Celkovo je album Wonderful Wonderful veľmi autentický, čo sám spevák potvrdil v jednom z rozhovorov: „V textoch na tejto platni som sa odhalil úplne najviac. Pozerám sa v nich do zrkadla a veľa som čerpal z mojich osobných zážitkov a skúseností. Spievam o mojom vlastnom živote a rodine, a to je pre mňa niečo celkom nové.“

Dôkazom toho je aj song Rut, v ktorom Brandon vyjadruje podporu svojej manželke, ktorá bojuje s posttraumatickou stresovou poruchou. Podľa prvých reakcií je album Wonderful Wonderful doposiaľ najvyzretejším hudobným počinom The Killers.

Informáciu pre TASR poskytla Dominika Dirgasová, PR manažérka vydavateľstva Universal Music.