Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Trenčianska nadácia odštartovala projekt Otvor srdce, daruj knihu

Ilustračná snímka Foto: Dominika Zúborová

V piatich trenčianskych kníhkupectvách môžu darcovia zaplatiť knihy, ktoré nadácia rozdá pred Vianocami deťom zo sociálne odkázaných rodín.

Trenčín 16. novembra (TASR) – Trenčianska nadácia v Trenčíne odštartovala 13. ročník charitatívneho projektu Otvor srdce, daruj knihu. V piatich trenčianskych kníhkupectvách môžu darcovia zaplatiť knihy, ktoré nadácia rozdá pred Vianocami deťom zo sociálne odkázaných rodín.

Ako TASR informovala správkyňa Trenčianskej nadácie Alena Karasová, predaj kníh sa začal v stredu (15.11.) a kupovať ich bude možné až do 17. decembra. "Mnohí ľudia s dobrým srdcom sa už stali jeho samozrejmou súčasťou, keď každoročne navštevujú vybrané trenčianske kníhkupectvá a hľadajú známy kútik venovaný tomuto projektu. Aj tento rok darujeme knižné dary deťom z rodín nachádzajúcich sa dočasne alebo dlhodobo v sociálnej núdzi," uviedla Karasová.

Kníhkupectvá, v ktorých možno detské knihy zakúpiť, sú podľa nej označené ilustráciou autoriek Nadi Žatkovej a Saši Hudecovej, rovnakou, akou sú označené aj vybrané knihy pre deti, takže pre kupujúceho nie je ťažké ich identifikovať. Knihy je možné kúpiť v kníhkupectvách Panta Rhei v obchodných centrách MAX a Laugaricio a na Braneckého ulici, rovnako ako v Biopredajni Malý princ na Mierovom námestí a v predajni Knihy pre každého v obchodnom dome Prior.

"Vianočné knižné dary odovzdáme deťom 19. decembra. Každoročne darcovia potešia viac ako 200 malých čitateľov," doplnila správkyňa Trenčianskej nadácie.