Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Kultúra

Triler Azyl a fantasy film Game of Thrones kraľujú nomináciám na Emmy

erci Aaron Paul (vľavo) a Neil Patrick Harris (vpravo) a prezident a výkonný riaditeľ Akadémie televízneho umenia a vedy Bruce Rosenblum (v strede) oznamujú nominácie na prestížne americké televízne ceny Emmy, ktoré zverejnili v Los Angeles 18. júla 2013. Foto: TASR/AP

Tento rok vyhlási laureátov 22. septembra v priamom prenose na kanáli CBS.

Los Angeles 18. júla (TASR) - Nomináciám na prestížne americké televízne ceny Emmy, ktoré zverejnili dnes v Los Angeles, kraľujú televízny triler spoločnossti FX American Horror Story: Asylum a fantasy film televízie HBO Game of Thrones. Prvý z nich získal rekordných 17 nominácií a druhý 16, vrátane kategórie najlepšia dráma, informovala agentúra Reuters.

Internetová služba Netflix získala svoje vôbec prvé nominácie na Emmy za politickú drámu House of Cards a za komédiu Arrested Development. House of Cards má deväť nominácií vrátane kategórie najlepšia dráma, ako aj herec/herečka v hlavnej úlohe (Kevin Spacey a Robin Wrightová).

Minuloročný víťaz Homeland bol nominovaný v 11 kategóriách vrátane najlepšej drámy.

Medzi komédiami si najviac nominácií (13) odniesol seriál televízie NBC 30 Rock. Jeho scenáristka a zároveň hlavná hviezda Tina Fey spolu so seriálovým partnerom Alecom Baldwinom boli nominovaní v kategórii najlepší herec/herečka v hlavnej úlohe v komédii. Minuloročný víťaz, seriál Moderná rodina televízie ABC, má na konte 12 nominácií vrátane kategórie najlepší komediálny seriál.

Film televízie HBO Behind the Candelabra o živote pianistu Liberaceho si odniesol 15 nominácií. Michael Douglas ako Liberace a Matt Damon ako jeho milenec sa uchádzajú o ceny pre herca v hlavnej úlohe v miniseriáli alebo filmovej kategórii.

Prestížne televízne ceny Emmy udeľuje americká Akadémia televíznych umení a vied. Tento rok vyhlási laureátov 22. septembra v priamom prenose na kanáli CBS.