Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V talianskych kinách má premiéru film Sorrentina o S. Berlusconim

Taliansky režisér Paolo Sorrentino, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Berlusconiho si zahral Sorrentinov obľúbený herec Toni Servillo. Zažiaril už v režisérových predchádzajúcich filmoch Veľká nádhera a Božský.

Rím 24. apríla (TASR) - Prvá časť očakávaného životopisného filmu talianskeho režiséra Paola Sorrentina o bývalom premiérovi Silviovi Berlusconim bude mať v utorok premiéru v talianskych kinách, informovala agentúra DPA.

Snímka Loro (Oni) zobrazuje "amorálne, dekadentné, ale mimoriadne dôležité obdobie" talianskych dejín, uviedol v tlačovom vyhlásení Sorrentino, ktorý získal v roku 2014 za film Veľká nádhera Oscara v kategórii najlepší zahraničný film.

Film Loro prináša fiktívnu verziu škandálmi poznačených rokov 2006-10. Je rozdelený na dve časti. Druhá časť pôjde do talianskych kín 10. mája.

Počas zmieneného obdobia Berlusconi údajne podplatil opozičných senátorov, aby sa mohol vrátiť k moci, zúčastňoval sa na divokých večierkoch za účasti maloletých prostitútok, v dôsledku čoho sa rozišiel so svojou druhou manželkou.

Ľavicový denník il Fatto Quotidiano napísal, že snímka zobrazuje 81-ročného politika ako "muža so zlomeným srdcom a nefunkčnou prostatou".

Berlusconiho si zahral Sorrentinov obľúbený herec Toni Servillo. Zažiaril už v režisérových predchádzajúcich filmoch Veľká nádhera a Božský, ktorý je filmom z jedného úseku života talianskeho politika Giulia Andreottiho.

Taliansky politik a mediálny magnát Silvio Berlusconi, ktorý sa s režisérom stretol osobne ešte pred nakrúcaním filmu a ktorého pôvodne idea projektu nadchla, nemá v úmysle si túto snímku pozrieť, napísala talianska tlačová agentúra ANSA.