Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Vychádza Dom špiónov, pokračovanie úspešnej série Daniela Silvu

Na snímke Daniel Silva. Foto: Facebook

Autor roky pracoval ako vojnový reportér pre televíznu stanicu CNN. Už jeho prvý román The Unlikely Spy z roku 1996 ho katapultoval na pozíciu najčítanejšieho autora tohto žánru v USA.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Slovenský knižný trh spestril nový titul Dom špiónov z pera amerického spisovateľa Daniela Silvu. Sedemnáste pokračovanie jednej z najúspešnejších špionážnych sérií všetkých čias sa hneď po svojom vydaní dostalo na prvé miesto rebríčka bestsellerov New York Times. Aj to svedčí o neutíchajúcej popularite autora špionážnych románov a jeho legendárneho hrdinu, špičkového agenta a reštaurátora Gabriela Allona. Silvových priaznivcov isto poteší i fakt, že séria sa čoskoro dočká filmového spracovania v podobe televízneho seriálu.

Štyri mesiace po najväčšom atentáte na americkej pôde od 11. septembra teroristi z Islamského štátu udrú znova. Tentoraz sa ich cieľom stane elegantná londýnska štvrť West End, ktorou otrasie séria mohutných výbuchov prinášajúcich hrozné krvipreliatie a paniku. Tieto útoky sú výsledkom dokonalého utajenia a koordinácie, no ich páchatelia predsa len zanechajú po sebe jednu stopu.

Táto stopa zavedie Gabriela Allona a jeho tím na juh Francúzska, do prepychového sídla Jeana-Luca Martela a Olivie Watsonovej. Bývalá modelka Olivia predstiera, že netuší, že pravým zdrojom Martelovho rozprávkového bohatstva sú drogy. A Martel zasa zatvára oči pred faktom, že obchoduje s človekom, ktorého cieľom je zničenie Západu. Pod Gabrielovým skúseným vedením sa však obaja i proti svojej vôli stanú hrdinami v globálnej vojne s terorizmom.

Daniel Silva (1960) roky pracoval ako vojnový reportér pre televíznu stanicu CNN. Už jeho prvý román The Unlikely Spy z roku 1996 ho katapultoval na pozíciu najčítanejšieho autora tohto žánru v USA a dodnes je prekladaný po celom svete. V súčasnosti je považovaný za klasika špionážneho žánru. Jeho romány boli preložené do 30 jazykov.